Uw verzekeringen zijn bij ons in goede handen, maar als uw tussenpersoon kijken wij altijd waar en hoe het beter kan.

Zo bent u bij TPC – DAK Leden – Ram’s Insurance ook welkom voor het afsluiten van een collectieve zorgverzekering met extra voordeel. Door onze samenwerking met UPIVA B.V. heeft u hierbij zelfs de keuze uit verschillende verzekeraars.

Multifunctionele module

De onafhankelijke zorgvergelijkingsmodule van TPC – DAK Leden – Ram’s Insurance adviseert u online over zorgverzekeringen, voorwaarden en premies.

Wat biedt of kan de module zoal?

  • Uitgebreid advies bij de keuzemogelijkheden voor aanvullende dekkingen.
  • Huidige zorgverzekeraar meenemen in vergelijking op basis van actuele dekking.
  • Direct overzicht van zorgverzekeringen die passen bij uw criteria en wensen.
  • De mogelijkheid om de best passende zorgverzekering direct online af te sluiten.
  • Huidige polis bij deelnemende verzekeraar overzetten naar collectiviteitskorting.
klik hier om meteen te vergelijken

Het einde van het jaar nadert snel. Vanaf heden heeft u exact een maand de tijd om een vergelijking te maken van uw zorgverzekering tussen de huidige verzekeraar en andere zorgverzekeraars.

Waar moet u op letten?

Verzekeraars bieden verschillende polissen aan, zoals budgetpolis, naturapolis, Restitutiepolis en combinatiepolis (combinatie van natura en restitutie). Overweegt u goed welke zorg u denkt nodig te hebben.De Basisverzekering is verplicht en daarboven kan een aanvullende verzekering erg nuttig zijn want in de Basisverzekering wordt niet alles vergoed. Verzekeraars hebben meerdere aanvullende pakketten waarbij een hogere pakket meer vergoeding geeft dan een lagere pakket. Bij elk aanvullend pakket hoort een premie. Veel verzekeraars hebben voor tandzorg een of meer aparte pakketten. Bij sommige verzekeraars zit tandzorg bij elk aanvullend pakket inbegrepen.

Iedere verzekerde boven de 18 jaar moet een zorgverzekering afsluiten. Naast de premie geldt er een verplicht bedrag aan eigen risico.

Er zijn voor twee verzekeraars die het bedrag van het eigen risico verlaagd hebben naar EUR 375,00.

De vraag is of u gaat voor een lage premie of een goede dekking tegen een iets hogere premie. Vind u ook dat uw gezondheid kostbaar is? Goedkoop is duurkoop en dat geldt ook voor uw gezondheid. Dan kiest u zeker niet voor een budgetpolis. De Restitutie polis is de duurste van alle vormen maar geeft wel de beste dekking. U bent vrij om te gaan naar een zorgverlener van uw eigen keuze in plaats dat u gebonden bent aan een zorgverlener welke door de verzekeraar is gecontracteerd (budget en natura). Bij een combinatiepolis heeft u wat meer vrijheid in de keuze van de zorgverlener dan de Budget en Naturapolis.

Wij van Ram’s Insurance bemiddelen al jaren in de zorgverzekering en op onze website www.ramsinsurance.nl kunt u een vergelijking maken voor de zorgverzekering. Maar u kunt ook tot ons wenden en dan helpen wij u met het kiezen van een verzekering op uw wensen en behoeften.

Tot wanneer kunt u van zorgverzekeraar veranderen?

Uiterlijk 31 december 2019 dient u uw huidige verzekering opgezegd te hebben en tot 1 februari 2020 kunt u een nieuwe verzekeraar uitzoeken. Als u vóór 31 december 2019 overstapt naar een andere zorgverzekeraar dan zegt de nieuwe zorgverzekeraar uw huidige verzekering op. Wacht u met het kiezen van een nieuwe zorgverzekering tot 1 februari 2020 dan blijft u nog gewoon verzekerd bij uw huidige verzekeraar ook al heeft u de huidige verzekering voor 2020 opgezegd.

Let op! Er zijn zorgverzekeraars die zeggen dat zij volledige vrije keuze van zorgverlener bieden maar als je gaat naar een zorgverlener waarmee zij geen contract hebben dan wordt er maar 60 of 70% van de kosten vergoed.